muziekadvies voor theater en film

Scenebeeld uit Vom Fischer und syner Fru in een regie van Elsina Jansen (foto: Mark van den Brink)

Vanaf het begin van zijn bestaan heeft KamerOperaProject diverse professionals adviezen gegeven. Deze muzikale adviezen betreffen repertoirekeuze, zoals voor Opera Op Zak, Barokopera Amsterdam of de Nederlandse Reisopera.

De dappere enscenering van de korte opera Vom Fischer und syner Fru van Othmar Schoeck door Opera op Zak tijdens het Grachtenfestival 2014 is hier een voorbeeld van.

Meer info

In de loop van de jaren is Paul Oomens regelmatig betrokken geweest bij de muziekkeuze en montage van diverse documentaire films. Hij werkt intensief samen met Jan van den Berg: Silent Snow, Deacon of Death (Gouden Kalf, 2004), Utrecht aan Zee, Tales of Crocodiles, Mindfields, Seven Dreams of Tibet, Het Galgenven, Taming the Floods en recent, Silent Land.

Meer info

Documentaire Meester Ben van Vuk Janic

Paul Oomens adviseerde de documentairemaker Vuk Janic tijdens de totstandkoming van een liefdevol portret van een onderwijzer in de Haagse Schilderswijk. Meester Ben werkte op dat moment al drieëndertig jaar als onderwijzer in de Haagse Schilderswijk. Op basisschool Het Palet zitten zevenhonderd leerlingen, waarvan er vijf oorspronkelijk uit Nederland komen. Vuk Janic volgt de gedreven leerkracht tijdens zijn werkzaamheden op, maar ook vooral buiten school. Met vriendelijk geduld leert hij alle buitenlandse namen op de eerste schooldag, prijst de aanwezige ouders tijdens een ouderavond, bezoekt gezinnen thuis, en koopt met zijn leerlingen vissen voor het klassenaquarium. Alles doet hij met grote toewijding en betrokkenheid.

Michiel van Erp: MH17: Het verdriet van Nederland

Het meest recente muziekadvies betreft de muziek bij de documentaire MH17: Het verdriet van Nederland. De VARA zendt deze documentaire midden in de zomer van 2015 uit. Het is een indringend portret is van drie families die hun geliefde ouders, broer of zus hebben verloren tijdens de ramp boven de Oekraïne. Regisseur Michiel van Erp volgt de drie families in hun rouwproces en onder de documentaire ligt de verstilde muziek van de Oekraïense componist Valentin Silvestrov.

Meer info